Medische onderzoeken

Voor bloedonderzoeken wordt er gebruik gemaakt van het IDEXX toestel. Dankzij dit professioneel toestel zijn bloed- en urineonderzoekresultaten na een kleine 15 minuten uit te lezen. Op deze manier is het mogelijk om snel en effectief te reageren met de juiste behandeling. Ook voor operaties van risicopatiënten wordt er gebruik gemaakt van dit toestel. Dit om een veilige narcose te kunnen garanderen.

 

Om een -letterlijk- beeld te krijgen van wat er gaande is vanbinnen in het dier, worden moderne RX- en echo apperaturen gebruikt. Een RX-toestel fotografeert botten en interne zachte weefsels. Op deze manier zijn veel dingen op te speuren die van buitenaf niet duidelijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld een botbreuk, ontstekingen en meer zijn. Ook het echotoestel speurt interne onregelmatigheden op in de zacht interne weefsels.

 
Aan de hand van microscopisch onderzoek kunnen er allerlei kwaaltjes gevonden worden, zoals mijten in oorsmeer of virale of bacteriële infecties in het bloed. Hiervoor zijn er verschillende toestellen, dit van de gekende standaard microscoop tot de meest recente artificiële intelligentie microscoop; de Vetscan Imagist.